Australsko turističko tržište sve više je zainteresirano za suradnju s hrvatskim partnerima slijedom porasta zanimanja i dolazaka turista iz te zemlje, posebice u Zagreb i Dubrovnik, ističu direktorice zagrebačke i dubrovačke Turističke zajednice Martina Bienenfeld i Romana Vlašić.

“S obzirom da se na tržištu Australije Hrvatska, pa ni Zagreb do sada nisu organiziranije turistički predstavljali, a zna se da je to tržište velikog potencijala, odlučili smo još prošle godine prvi puta predstaviti turističku ponudu Zagreba na turističkim sajmovima u Sydneyu i Melbourneu. To je ujedno bio i prvi puta da je netko iz Hrvatske na tim sajmovima, a kako se to pokazalo iznimno uspješnim za suradnju s našim agencijama te se vidjelo i po rezultatima dolazaka i noćenja, nastup na sajmu u Sydneyu smo ponovili i ove godine”, kaže za Hinu Bienenfeld.

Da ne bi bio samo Zagreb, predložili su da se na ovogodišnjem sajmu u Sydneyu predstavi i Dubrovnik, što je Turistička zajednica grada Dubrovnika i prihvatila te su se ta dva grada 21. i 22. kolovoza i predstavili na sajmu “The Travel Industry Expo”.

Cijeli članak možete pročitati na: hr.n1info.com

Foto: Shutterstock