Učenici s područja Splitsko-dalmatinske županije će steći nova znanja i vještine koje ih u budućnosti mogu odvesti do zaposlenja u IT industriji

Uz moto “Znanje dostupno svima” Splitsko-dalmatinska županija, u sklopu projekta ICT županija, pokrenula je 2017. besplatnu školu primijenjenog programiranja EDIT CodeSchool. Do sada je znanja kroz tu školu steklo preko 2.000 učenika iz više od 30 osnovnih i srednjih škola, a sada su otvorene prijave za novu, petu generaciju polaznika.

U sklopu EDIT CodeSchool u školskoj 2021./22. godini učenici sedam osnovnih i trinaest srednjih škola s područja Splitsko-dalmatinske županije će kroz pet različitih tečajeva svladati osnove programiranja, izrade web stranica i aplikacija s posebnim naglaskom na umjetnu inteligenciju i svjetske programerske trendove.

Istodobno, steći će znanja i vještine koje ih u budućnosti, kako ističu u ICT županiji, mogu odvesti do zaposlenja u IT industriji ili ih vrhunski pripremiti za daljnji razvoj na studijima računarstva. Svi zainteresirani mogu se od 6. do 24. rujna 2021. prijaviti putem web stranice.

Cijeli članak možete pročitati na: novac.jutarnji.hr

Foto: Pixabay