Apartman za tri osobe u Pirovcu u predsezoni i posezoni stoji 40, a u sezoni 50 eura. Veći apartman u koji može stati do 5 osoba s dvije kupaonice, u predsezoni i posezoni košta 60, a u sezoni 70 eura.

S druge strane 2019. godine su cijene apartmana u sezoni iznosile i do 200 eura po danu. Toliko je koštao apartman za četvero u Betini na Murteru. Cijena je u pred i posezoni bila 100 eura. Apartman u Biogradu na Moru za četiri osobe lani je u predsezoni koštao 60, a u sezoni 80 eura.

Dvosoban apartman u Omišu lani je u predsezoni stajao 50, a u sezoni 100 eura. Apartman s tri spavaće sobe je u Baškoj Vodi lani koštao 80 eura u predsezoni i posezoni, u sezoni 130 eura. Apartman za 2 je lani u Vodicama koštao 50 eura u pred i posezoni, dok mu je u sezoni cijena iznosila do 80 eura.

No, unatoč tome što su ove godine cijene znatno niže nego lani, Martina Nimac Kalcina, predsjednica Zajednice obiteljskog turizma pri HGK, za Index je istaknula da buking u privatnom smještaju ide jako loše.

Rezerviraju se samo kompletne kuće za najam, stranci ne žele u apartmane

“Netko se oslanja uglavnom na svoje stare goste, dakle na one koji su već prije rezervirali pa su s njima stalno u kontaktu. No direktnih, novih rezervacija ima jako malo. I ono malo što ima većinom se odnosi na najam kuća za odmor. Dakle, rezerviraju se samo te kompletne kuće, a nikako apartmani po kućama ili zgradama. Turisti zbog ove situacije s koronavirusom radije iznajmljuju cijele kuće za odmor, tako da će iznajmljivači koji ih rentaju najbolje proći”, kazala nam je Martina Nimac Kalcina.

Navodi kako će svi ostali dosta loše proći i pitanje je, ističe, koliko će uopće imati gostiju.

Cijeli članak možete pročitati na: index.hr

Foto: Pixabay