Subjekti koji ne postupe po nalazima i preporukama državne revizije ubuduće bi mogli biti novčano kažnjavani, a među subjektima revizije trebala bi se naći i Hrvatska narodna banka, predviđa se izmjenama zakona o Državnom uredu za reviziju koje su u proceduri, doznaje se u tom Uredu koji je u utorak Hrvatskom saboru dostavio 55 izvješća.

Od 55 izvješća 35 su o obavljenoj financijskoj reviziji, 13 o reviziji učinkovitosti korištenja vanjskih usluga u trgovačkim društvima, a sedam o obavljenoj provjeri preporuka što ih je Ured davao u prošlim revizijama.

Nakon financijske revizije osam ministarstava, šest ih dobilo bezuvjetno, a dva uvjetno mišljenje – Ministarstvo turizma za financijske izvještaje, a Ministarstvo gospodarstva za usklađenost poslovanja.

Ministarstvo turizma dobilo je uvjetno mišljenje jer je obveze i potraživanja prema državnom proračun iskazalo manje za 8, 9 milijuna kuna, rekla je pomoćnica glavnog državnog revizora Bisreka Čoh Mikulec.

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta je za usklađenost poslovanja dobilo uvjetno mišljenje, i to stoga što za 65 milijuna kuna potraživanja nema utvrđen rok povrata tih sredstava, a to se odnosi na oko 40 milijuna kuna zajma koji su dali Gradu Šibeniku te 25 milijuna kuna potraživanja od županija za neiskorištena sredstva prema programu Inovacije u prerađivačkoj industriji.

Cijeli članak možete pročitati na: hr.n1info.com

Foto: Shutterstock