Međimurska županija izvijestila je da je poslovni dnevnik Financial Times u okviru svog fDI Magazina toj županiji dodijelilo nagradu kao jednoj od pobjednika u kategoriji stvaranja povoljnog poduzetničkog okruženja, efikasnosti javne uprave, poticaja i ulaganja u infrastrukturu korištenjem EU fondova.

Rezultati temeljeni na analizi Europskog statističkog ureda (Eurostat), Državnog zavoda za statistiku te drugih tijela javne vlasti pokazali su da je Međimurska županija najrazvijenija županija kontinentalne Hrvatske nakon grada Zagreba, jedina iznad 50 posto prosjeka razvijenosti EU.

Prema kriterijima uloge javne uprave Međimurska županija ima najmanji koeficijent klijentelizma tj. odnosa zaposlenih u javnom i privatnom sektoru, najniže troškove javnog sektora u Hrvatskoj itd.

U priopćenju se navodi i kako službeni statistički podaci već drugu godinu izdvajaju Međimursku županiju kao regiju koja najviše ulaže u obrazovanje, a visokim stupnjem korištenja EU fondova u stvaranju kvalitetnih uvjeta zdravstvene skrbi, ulaganja u infrastrukturu, kulturu i zaštitu prirodnih vrijednosti omogućili su prelazak u skupinu iznadprosječno razvijenih županija u odnosu na hrvatski prosjek.

Cijeli članak možete pročitati na: hr.n1info.com

Foto: Pixabay