Grupa Agrokor je u prvih pet mjeseci ove godine poslovala s operativnom dobiti od 449,4 milijuna kuna, što je 10,5 posto više od plana, podaci su iz najnovijeg mjesečnog izvješća izvanredne uprave, iz koje kao najvažniju vijest izdvajaju izglasavanje nagodbe.

U srijedu objavljeno, 15. mjesečno izvješće izvanredne uprave odnosi se na razdoblje od 11. lipnja do 11. srpnja i prati gospodarsko i financijsko stanje te provedbu mjera izvanredne uprave u Agrokoru.

“Ključni događaj izvještajnog razdoblja je privođenje kraju najvažnije faze procesa izvanredne uprave u Agrokoru vezane za postizanje Nagodbe vjerovnika. Nakon 14 mjeseci postupka i šest mjeseci intenzivnih pregovora vjerovnika, 4. srpnja 2018., održano je ročište za glasanje o nagodbi vjerovnika u Agrokoru. Nagodba je izglasana s 80,20 posto ukupnih tražbina, odnosno 27,07 milijardi kuna od 33,76 milijardi kuna ukupnih tražbina prijavljenih u postupku izvanredne uprave. Postizanjem nagodbe izglasane od strane većine vjerovnika ostvaren je ključni cilj izvanredne uprave u roku propisanom zakonom”, ističe se u izvješću.

Trgovački sud u Zagrebu je 6. srpnja objavio rješenje o potvrdi nagodbe, sukladno čemu rokovi za podnošenje tužbi traju zaključno s 23. srpnjem.

Cijeli članak možete pročitati na: nacional.hr

Foto: HINA