Europska komisija (EK) odabrala je Hrvatsku gospodarsku komoru (HGK) za nositelja Digitalnog inovacijskog huba za Hrvatsku, koji bi trebao biti podrška tvrtkama koje uvođenjem proizvoda i usluga digitalnih tehnologija poboljšavaju svoje poslovanje i konkurentnost, izvijestili su u četvrtak iz HGK.

Europska komisija HGK je za nositelja tog huba odabrala u sklopu projekta Pametne tvornice u novim državama članicama EU i temeljem HGK-ov projekta “HGK Digital Croatia Hub – DigiCro”.

“DigiCro Hub konzorcij će uz HGK činiti i tehnička sveučilišta te tzv. coworking organizacije, koji će pružati stručnu podršku i specijaliziranu infrastrukturu tvrtkama u procesu digitalizacije. Planirano je i uključivanje relevantnih tijela državne uprave zbog što kvalitetnijeg protoka informacija s terena te kako bi se osigurala institucijska podrška”, poručio je tim povodom potpredsjednik HGK za industriju i IT, energetiku i zaštitu okoliša Tomislav Radoš.

Pojasnio je da će DigiCro Hub biti i središnja točka za proces digitalizacije malih i srednjih poduzeća te startupova u okviru tematskih prioritetnih područja koja su prepoznata u Strategiji pametne specijalizacije.

Cijeli članak možete pročitati na: suvremena.hr