Hrvatska poštanska banka (HPB) je pripajanjem Jadranske banke dobila 40 tisuća novih klijenata, a ukupna vrijednost imovine joj je premašila 23 milijarde kuna, čime je ojačana njezina pozicija šeste po veličini banke na hrvatskom tržištu, istaknuto je u srijedu na konferenciji za medije.

Član Uprave HPB-a Domagoj Karadjole izvijestio je da je po revidiranim, konsolidiranim rezultatima, što uključuje i Jadransku banku, HPB Grupa u 2018. ostvarila rekordnu bruto dobit od 188 milijuna kuna.

Pripajanjem Jadranske banke ukupna vrijednost imovine banke premašila je 23 milijarde kuna, a Karadjole napominje da je time ojačana pozicija banke kao šeste po veličini na hrvatskom tržištu. Ističe i povećanje tržišnog udjela, koji sada, uključujući i Jadransku banku, ukupno po imovini doseže 5,5 posto, dok je u depozitima taj broj i veći te premašuje šest posto.

Karadjole kaže da to dokazuje snažno povjerenje klijenata koje ima HPB Grupa, koja ih je pripajanjem Jadranske banke dobila i 40 tisuća novih, čime njihova brojka sada premašuje 600 tisuća.

Cijeli članak možete pročitati na: hrportfolio.hr

Foto: Pixabay