Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) upozorila je u četvrtak da je situacija na tržištu rada zbog nedostatka radne snage dramatična, da predložene reforme neće riješiti glavni problem, a to je visoki trošak poslovanja, te apelira na Vladu da prihvati njezin prijedlog proširenja neoporezivih primitaka radnika.

Predsjednica HUP-a Gordana Deranja poručila je s današnje konferencije za medije da je situacija u gospodarstvu dramatična, ali da se to ne prepoznaje, te da Vlada zakonima koje priprema neće ništa riješiti.

Kazala je da konferencija za medije nije sazvana slučajno, već zato što Vlada danas u saborsku proceduru upućuje paket poreznih izmjena.

Poručila je da zbog kroničnog nedostatka radne snage gospodarstvo neminovno tone, te kako smatra da smo “došli do dna”.

“Možda u Zagrebu situacija nije toliko dramatična, ali iz svih regija Hrvatske dolaze dramatični apeli prema HUP-u da se iznađu određene mjere. Posla ima više nego ikad, ali nemamo ga s kime odraditi”, rekla je Deranja.

Kaže da je radni “bazen” prazan te da je HUP odbijen kada se zalagao za donošenje kvota za strane radnike, dok sada kada ih imamo, “nitko ovdje”, kako je rekla “ne želi raditi”.

“Tko će normalan doći raditi u Hrvatsku, kada se odavde ljudi iseljavaju?”, pita se Deranja.

Cijeli članak možete pročitati na: ipress.rtl.hr

Foto: Shutterstock