To je velikim dijelom rezultat napora koje Hrvatska gospodarska komora (HGK) ulaže u brendiranje Hrvatske u svijetu kao zemlje kvalitetnih vina i autohtonih sorti, a vinari pohod na tržište Srbije nastavljaju sudjelovanjem na Wine Style salonu vina u Beogradu, na kojemu se ove subote u organizaciji HGK-a predstavilo 13 hrvatskih vinarija.

Sudjelovanje na Wine Stylu vinarima je HGK sufinancirala novcem iz Vinske omotnice. Riječ je o nastavku projekta Promocije hrvatskih vina na tržištu Srbije u 2019. u vrijednosti od milijun kuna, a 80 posto se financira novcem iz EU fonda.

”Projekt je uistinu hvalevrijedan. Nas vinare neopisivo veseli vidjeti da nas država gleda drugačije i da HGK ulaže toliko truda da se brendiramo kao vinska zemlja. Do sad je sve bilo nama”, istaknuo je Moreno Degrassi, vlasnik vinarije Degrassi koja 15 posto svoje proizvodnje izvozi u Sloveniju, Belgiju, Švedsku i Austriju.

Sve vinarije će se, u sklopu projekta, predstaviti i na Novosadskom salonu vina u travnju, a projektom je osigurano i stručno-medijsko putovanje Dalmaciju u svibnju kako bi se mediji i vinski stručnjaci te distributeri bolje upoznali s vinarijama, vinima i mjestom s kojeg vino dolazi.

Cijeli članak možete pročitati na: nacionalno.hr

Foto: Pixabay