ZAGREB, 21. kolovoza 2017. (Hina) – Gotovo 4.700 proizvođača mlijeka dobit će potporu u ukupnom iznosu od 22,7 milijuna kuna, najavljeno je u ponedjeljak iz Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, koja je započela sa slanjem odluka o isplati odobrenog iznosa iznimne potpore i isplatu same potpore proizvođačima mlijeka. 

Kako sa navodi u priopćenju, Agencija za plaćanja danas započinje sa slanjem odluka i isplatu same odobrene potpore, a koja je utvrđena na osnovu broja prihvatljivih grla stoke te nakon provedenih kontrola.

Naime, Uredbom Vlade o pružanju iznimne potpore za prilagodbu proizvođačima mlijeka iz ožujka 2017. godine,  omogućena je provedba Delegirane uredbe Komisije (EU) 2016/1613 od 8. rujna 2016. o pružanju iznimne potpore za prilagodbu proizvođačima mlijeka i poljoprivrednicima u drugim sektorima stočarstva.

Potpora će se isplatiti svim proizvođačima koji su svoje krave u proizvodnji mlijeka uključili u sustav kontrole mliječnosti do 31. ožujka ove godine.

Potpora u ukupnom iznosu od 22,7 milijuna kuna isplatit će se na račune 4.686 proizvođača za 88.328 prihvatljivih grla, navode iz Agencije.

(Hina)