Ministar financija Zdravko Marić rekao je nakon sjednice Vlade da još uvijek ne zna koji će biti efekti presude Visokog trgovačkog suda vezane uz kredite u švicarskim francimak, ocijenivši da je hrvatski bankarski sustav stabilan te da je pokazao otpornost i u vrijeme recesije.

Na pitanje kako komentira presudu Visokog trgovačkog suda koji je presudio ništetnost valutne klauzule u slučaju kredita u švicarskim francima, Marić je izjavio da je presuda objavljena na stranicama Visokog trgovačkog suda dosta opsežna, ima 71 stranicu te da je on i kolege tek analiziraju.

»U ovom trenutku nemam ništa značajnije reći na tu temu, sažetak toga je svima jasan. Sjećate se i onaj zakon koji je bio vezan uz konverziju švicarskih franaka, u tom trenutku Vlada kada ga je predlagala i branila u hrvatskom Saboru, tamo je i izglasan, govorio je uz ostalo i o zaštiti potrošača. To je bio jedan od ključnih elemenata zašto se u tako nešto ide. Koji će biti efekti same ove presude, u ovom trenutku ne mogu dalje od toga reći. Pratimo presude i naših, ali i europskih sudova«, rekao je Marić.

Cijeli članak možete pročitati na: novilist.hr

Foto: HINA