Hrvatska je odabrala i iznajmila paviljon za Svjetsku izložbu EXPO 2020 u Dubaiju, koji će se održati od 1. listopada 2020. do 10. travnja 2021. godine, izvijestili su u ponedjeljak iz Ministarstva turizma.

Sklapanjem ugovora s organizatorima izložbe, Hrvatska je iznajmila paviljon koji će za vrijeme EXPO-a biti domaćin hrvatskim gospodarstvenicima u poslovnoj promociji pred više od 180 zemalja sudionica izložbe, navodi se u priopćenju Ministarstva turizma.

Svečanoj ceremoniji potpisivanja ugovora o najmu paviljona, koja je prošli tjedna održana u Dubaiju, bili su nazočni i izvršni direktor EXPO 2020 Dubaija Najeeb Al Ali i zamjenik nacionalnog povjerenika Republike Hrvatske za EXPO 2020 Hrvoje Sadarić.

Hrvatska je, kako ističu iz Ministarstva turizma, odabrala paviljon u tematskom području “mobilnost”, čime je definirana tema koncepta predstavljanja naše zemlje. Mobilnost je uz “održivost” i “mogućnost” jedna od tri podteme glavne teme Svjetske izložbe nazvane “Povezivanje ljudi, stvaranje budućnosti”.

Cijeli članak možete pročitati na: novac.jutarnji.hr

Foto: Shutterstock