Osim što im je biznis ugrozio taj tehnički problem, smatraju da bi dugoročnih problema mogli imati i zbog zviždačice Frances Haugen koja Facebook optužuje za poticanje govora mržnje, dezinformacija i političkih nemira

Najgori tjedan Facebooka vrlo lako bi se mogao pretvoriti u najgori mjesec, pa čak i godinu. Naime, sedam dramatičnih sati tijekom kojih je svijet ostao bez svojih omiljenih društvenih platformi Facebooka, Instagrama i aplikacije WhatsApp, potaknuli su influencere da razmisle što će sa svojim virtualnim životom. Kako pokazuje istraživanje platforme HypeAuditor, većina je ispitanih influencera tog ‘kobnog’ dana zaključila da ne želi biti toliko ovisna o Facebooku i Instagramu te da biznis trebaju jačati i na drugim platformama poput TikToka ili Pinteresta.

Pad prihoda

Samo 4. listopada, na dan kad su ‘pale’ mreže, Facebook i Instagram izgubili su 79 milijuna dolara od oglašavanja. Budući da se ti prihodi u blagajnu društvenih mreža ulijevaju i posredstvom influencera, jasno je da su i oni doživjeli financijski štetu. Tako, primjerice, jedan influencer koji je sudjelovao u istraživanju, tvrdi da je u danima nakon ‘pada’ zabilježio 80 posto manje posjeta svom profilu, drugi se požalio da mu je otkazana kampanja, a treći suradnja s nekim brendovima. Osim što im je biznis unazadio taj tehnički problem, smatraju da bi dugoročnih problema mogli imati i zbog zviždačice Frances Haugen koja Facebook optužuje za poticanje govora mržnje, dezinformacija i političkih nemira.

Cijeli članak možete pročitati na: lider.media

Foto: Pixabay