Dosad je na temelju te odluke sklopljen 261 kupoprodajni ugovor: 38 ugovora obročnom uplatom te 223 ugovora jednokratnom uplatom

Nije neobično da potrošači dobiju popust kada u trgovini plaćaju gotovinom, no malo njih zna da popust na keš mogu dobiti i kada kupuju državni stan, i to u nemalom iznosu od čak 15 posto kupoprodajne cijene.

U to smo se uvjerili kada smo prošli tjedan na stranicama Ministarstva prostornog uređenja pronašli odluku o prodaji stana u Domjanićevoj ulici u Zagrebu, u kojoj je pisalo kako kupac na kupoprodajnu cijenu od 179.928 kuna dobiva “osobni popust s osnove načina plaćanja od 15 posto”.

Temelj za takav popust pronašli smo u Odluci o prodaji stanova u vlasništvu Republike Hrvatske iz 2013. godine, kojom se definira da pravo na ostvarivanje popusta prilikom kupnje državnog stana dobivaju osobe koje su u trenutku kupnje stana bili najmoprimci tog istog stana, ili su najmoprimci bili članovi njihove uže obitelji, i to na temelju ugovora o najmu, te ako u trenutku kupnje nisu imali drugu nekretninu.

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Foto: Pixabay