U Poduzetničkoj zoni III. u Virovitici u utorak je počela gradnja Centra za istraživanje i razvoj u mljekarstvu, čija je vrijednost više od 36 milijuna kuna, a radove je otvorila ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Centar se gradi na 1500 četvornih metara, a nudit će usluge za istraživanje i razvoj novih proizvoda na bazi mlijeka, zatim usluga probne proizvodnje novih proizvoda od mlijeka prema zahtjevu poduzetnika iz mljekarskog sektora, kao i usluge laboratorijskih istraživanja. Centar će omogućiti edukacije i stručne treninge obrtnika i poljoprivrednih proizvođača.

U Centru će se provoditi cijeli niz poslovnih aktivnosti usmjerenih na povećanje konkurentnosti mljekarske industrije kao što su stjecanje novih znanja i usvajanje novih kompetencija primjenom suvremenih tehnologija, stvaranje boljih uvjeta rada te jačanje ukupne konkurentnosti malih i srednjih poduzetnika što će rezultirati uvođenjem novih i inovativnih proizvoda, povećanjem ukupne zaposlenosti i većim gospodarskim razvojem, ističu iz Ministarstva.

Cijeli članak možete pročitati na: suvremena.hr

Foto: Pixabay