Programom provjere inovativnog koncepta PoC poduzetnicima je na raspolaganju novih 22 milijuna kuna za inovativne projekte, izvijestili su u petak iz Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Program je nastao i provodi se u agenciji HAMAG BICRO uz značajnu suradnju s poduzetničkim potpornim institucijama i uredima za transfer tehnologije, a u četvrtak su ga prilikom svečanog otvorenja 23. Nacionalnog savjetovanja o gospodarstvu i poduzetništvu u Vodicama predstavili ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat i predsjednik uprave HAMAG BICRO-a Vjeran Vrbanec.

Horvat i Vrbanec su pritom pozvali sve zainteresirane poduzetnike da se prijave za sufinanciranje istraživačko-razvojnih projekata kroz program.

Predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a Vrbanec izvijestio je da je od 2010. do 2019. godine provedeno sedam poziva programa PoC, a kako je dosad ukupno financirano 276 projekata s gotovo 70 milijuna kuna bespovratnih sredstava, ukupne vrijednosti projekata u iznosu od 105 milijuna kuna.

Cijeli članak možete pročitati na: index.hr

Foto: Pixabay