Vlada je u četvrtak prihvatila konačni prijedlog izmjena Zakona o biogorivima za prijevoz, kojim se uvodi minimalni cilj od 0,1 posto obveze potrošnje naprednih biogoriva i predlaže smanjenje emisije stakleničkih plinova idućih godina, uz penalizaciju u slučaju neispunjavanja plana.

Kako je na sjednici Vlade rekao ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, cilj zakona je implementacija EU Direktive o kvaliteti benzinskih i dizelskih goriva i izmjena Direktive o promicanju uporabe energije iz obnovljivih izvora.

Osnovne izmjene i dopune zakona su uvođenje ograničenja od maksimalno 7 posto doprinosa biogoriva prve generacije u ukupnoj godišnjoj neposrednoj potrošnji energije u prijevozu, kao i uvođenje novih faktora kojima se množi energija iz obnovljivih izvora potrošena u cestovnom i željezničkom prijevozu.

Isto tako, uvodi se minimalni cilj od 0,1 posto obveze potrošnje naprednih biogoriva u prijevozu i ostavlja se mogućnost da se taj cilj u 2019. razmotri ovisno o stanju na tržištu.

Cijeli članak možete pročitati na: direktno.hr

Foto: Pixabay