Već tradicionalno, u drugom dijelu mjeseca veljače uoči početka turističke predsezona, u Poreču se otvara scena Promohotela. Trideset četvrto izdanje Međunarodnog sajma prehrane, pića i opreme za turizam otvoren je u srijedu, 20. siječnja, točno u podne, u dvorani Žatika, pomoćnica ministra turizma Republike Hrvatske Monika Udovičić.

Ove godine na sajmu će se, na 4500 četvornih metara zatvorenog i 500 četvornih metara otvorenog izložbenog prostora, predstaviti 200 izlagača iz Hrvatske, Italije, Slovenije, Španjolske, Srbije, Makedonije, Belgije, Njemačke, Austrije i Litve.

Sajam je namijenjen svim sudionicima u turizmu koji se pripremaju za nadolazeću turističku sezonu – od hotelskih kompanija, privatnih iznajmljivača, ugostitelja, a cilj mu je, kako je naglasila direktorica sajma Ivana Štiković, približavanje svjetskih brendova u turizmu i ugostiteljstvu te prezentiranje novih tehnologija, usluga i proizvoda koje mogu turistički djelatnici ponuditi gostima. Na ovogodišnjem Promohotelu bit ‘prisutan’ i HORECA asortiman sa svim mogućim detaljima hotelske i ugostiteljske opreme.

Cijeli članak možete pročitati na: m.ipress.rtl.hr

Foto: Pixabay