Zbog propasti Thomasa Cooka, u splitskoj zračnoj luci u ponedjeljak ostalo je zaglavljeno 438 putnika, koliko ih se trebalo naći na današnja dva otkazana leta. Tijekom prijepodneva trajala je akcija njihovog zbrinjavanja, odnosno smještanja na druge letove kako bi se vratili svojim domovima. U Dubrovniku je 190 britanskih turista, koji čekaju dolazak djelatnika britanske Agencije za civilno zrakoplovstvo (CAA) koji bi im trebali pomoći u povratku kući.

Agencija Thomas Cook je u dosadašnjem dijelu sezone za splitsku zračnu luku imala 102, a do kraja sezone bilo ih je zakazano još deset, od čega dva leta ovog četvrtka. Svi su otkazani.

Odmah po objavi propasti Thomasa Cooka, zbog čega je diljem svijeta ostalo zaglavljeno nekoliko stotina tisuća ljudi, u Split su doputovali predstavnici britanske CAA (Uprave za civilno zrakoplovstvo) te ATOL-a, organizacije koja ima zadatak osigurati putovanja za sve klijente koji svoje aranžmane uplate u nekoj britanskoj tvrtki. Ukupno šest osoba u ponedjeljak je u Zračnoj luci Split raspoređivalo spomenutih 438 neraspoređenih putnika.

Na splitskom aerodromu nalaze se i predstavnici britanskog Ministarstva vanjskih poslova i britanskog konzulata u Splitu.

Cijeli članak možete pročitati na: hr.n1info.com

Foto: Pixabay