Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) u ponedjeljak je započela zaprimati zahtjeve za subvencioniranje stambenih kredita, a unatoč značajno manjim gužvama nego lani, ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar očekuje više od dvije tisuće zahtjeva.

“Dolaze sretni dani za više od dvije tisuće obitelji koje će u slijedećih nekoliko dana predati svoje zahtjeve i, ukoliko su kompletirani, dobiti subvenciju na stambene kredite i osigurati svoj novi dom”, izjavio je Štromar novinarima u sjedištu APN-a u društvu direktora agencije Slavka Čukelja.

APN je dostavljačima pojedinih banaka koji su predavali dokumentaciju klijenata vrata otvorio u 7,30 sati. Prema neslužbenim informacijama, Erste banka je prva predala zahtjeve, njih 13, Privredna banka Zagreb (PBZ) ih je uručila 40, a Raiffeisen bank Austria četiri zahtjeva.

Ilustracije radi, prošle godine u prvih sat vremena banke su predale preko 900 zahtjeva, a od deset banaka koliko ih je tada sudjelovalo, šest ih je već prvo jutro od pokretanja natječaja bilo pred vratima APN-a.

Cijeli članak možete pročitati na: zadarskilist.hr

Foto: Shutterstock