U Dubrovniku očekuju 30-40 posto lošiju sezonu u prvih šest mjeseci, a broj dolazaka i noćenja već je u padu

Zbog gobalne epidemije koronavirusa hrvatski turizam već trpi posljedice. U Dubrovniku tvrde da je na dnevnoj bazi booking 45 posto manji nego u istim razdoblju lani. 

“Vrijeme je da se pripremimo za činjenicu da ćemo imati manji booking, a mi kao Grad ćemo izgubiti 30 milijuna kuna”, rekao je dubrovački gradonačelnik Mato Franković na konferenciji za novinare održanoj na temu turizma i koronavirusa.  

“Tržište kruzera je najugroženije. Imate situaciju da je Venecija pod karantenom, a većina ih dolazi iz Venecije. Od toga sad nema ništa, prema informacijama Lučke uprave smanjen je broj ticanja, ali imamo interesa za dodatnim bookingom pa se sad kruzing kompanije interesiraju je li tko otkazao pa da oni zakažu. No, sad čekamo da se iskristalizira situacija”, naveo je Franković.

“Sama sezona nije upitna, ali za 80 posto se smanjio upit i interes na web stranice za booking providere. Moramo biti svjesni da ćemo sezonu odraditi puno lošije nego prošle godine”, zaključio je Franković, dodajući da treba odgovorno postupati.

Cijeli članak možete pročitati na: rtl.hr

Foto: Pixabay