Nova tvornica gradi se na 330.000 četvornih metara površine, smještenih uz autocestu Zagreb-Split. Ukupna površina tvornice iznosi 100.000 m2, a ulaganja u zemljište, zgrade, instalacije i strojeve procjenjuju se na 200 milijuna eura u kapitalnim izdacima, uglavnom financiranih vlastitim kapitalom.

Woodura, tehnologija za proizvodnju podova koju je razvila tvrtka Välinge Innovation, postigla je uspjeh u prodaji, a potražnja za Bjelinovim učvršćenim drvenim podovima raste. Tvornica smještena u Vikenu, u švedskoj pokrajini Skåne, koja je puštena u rad prije samo dvije godine, dostići će svoj puni kapacitet već 2023. godine.

Nova tvornica „Ogulin 2“ gradi se pored postojeće tvornice parketa, „Ogulin 1“. Kapacitet proizvodnje tvornice postupno će se povećavati od 2023. godine, a do trenutka kada „Ogulin 2“ u potpunosti uđe u pogon 2027. godine, bit će najveća svjetska tvornica drvenih podova sproizvodnim kapacitetom većim od 20 milijuna četvornih metara podnih obloga godišnje. Ukupni godišnji obujam proizvodnje podova u Vikenu i „Ogulinu 2“ tada će iznositi 30 milijuna četvornih metara.

Cijeli članak možete pročitati na: poslovni.hr

Foto: Press