Vlada je na sjednici u utorak za novoga izvanrednog povjerenika u Agrokoru predložila Fabrisa Peruška, a za njegovu zamjenicu Irenu Weber.

Nakon što je prošli tjedan ostavku na mjesto izvanrednog povjerenika podnio Ante Ramljak, Vlada je na današnjoj sjednici i formalno predložila Trgovačkom sudu u Zagrebu njegov opoziv te predložila imenovanje novoga izvanrednog povjerenika i njegove zamjenice.

Banski dvori tako zagrebačkom Trgovačkom sudu za izvanrednog povjerenika predlažu Fabrisa Peruška, člana uprave Tiska, a za njegovu zamjenicu Irenu Weber, trenutno savjetnicu izvanredne uprave za imovinski portfelj u Agrokoru.

“Očekujem da ove naše prijedloge, imenovanje i povjerenika i njegove zamjenice, Trgovački sud prihvati, donese odgovarajuće rješenje i da oni preuzmu svoju dužnost u najskorijem roku. Cilj Vlade Republike Hrvatske ostaje dobrobit našeg gospodarstva, našeg financijskog sustava, isto tako kvalitetno funkcioniranje Agrokora, zadržavanje radnih mjesta, postizanje nagodbe u zakonskom roku i dugoročnu održivost njegova poslovanja”, rekao je premijer Andrej Plenković, dodavši da je na tom tragu i počeo Vladin angažman i s tim ciljem će se on i nastaviti.

Premijer je također kazao kako su o angažmanu Fabrisa Peruška i Irene Weber obavljene i komunikacije s članovima Privremenog vjerovničkog vijeća, koji su, kako je rekao, njihovu kandidaturu vrlo pozitivno primili. Ocijenio je to vrlo dobrim s obzirom da oni na taj način dobivaju i podršku dionika s kojima će nastaviti surađivati u procesu izvanredne uprave.

Peruško je diplomirao na Fakultetu za elektrotehniku Sveučilišta u Ljubljani, magistrirao na ljubljanskom Ekonomskom fakultetu, a u nastavku svog školovanja 2007. godine stekao je naziv MBA na Babson College u Bostonu.

Cijeli članak možete pročitati na: glasistre.hr

Foto: HINA