Hotelijeri u Hrvatskoj nastavljaju s investicijama, puno ih planira otvaranje novih objekata i sadržaja, a jedna od najvećih investicija, veća od 600 milijuna kuna, je ona Adris Grupe i njezine Maistre u gradnju i uređenje rovinjskog hotela Park, čije se otvaranje planira do kraja godine.
Po najavama iz Ministarstva turizma, u hrvatskom turizmu i ove se godine, slično kao i prošle, očekuje otvaranje 40-ak novih i novoobnovljenih hotela s brojnim novim sadržajima, a ukupne investicije, javnog i privatnog sektora u turizmu trebale bi dosegnuti oko milijardu eura.

Uobičajeno, najviše ulažu hotelske tvrtke, više od 630 milijuna eura, dok će ostataka investirati javni sektor odnosno županije, gradovi i općine.

Među ulaganjima hotelskih kompanija ove se godine ističe investicija rovinjske Maistre odnosno Adris grupe u hotel Park, jedan od najstarijih hotela u Rovinju i Istri, na kojemu se intenzivno radi i koji će zapravo biti potpuno novi hotel nakon rušenja starog.

“Gradnja novog Grand Park Hotela Rovinj Adrisova je najveća pojedinačna investicija u turističkom dijelu poslovanja i ujedno najveća ovogodišnja investicija u hrvatskom turizmu. Radovi teku prema planu, a otvorenje hotela planirano je do kraja godine”, ističu za Hinu iz Maistre.

Dodaju da će hotel imati 209 smještajnih jedinca s pogledom na staru gradsku jezgru, šest restorana, veliki wellness & spa centar, shopping promenadu, kongresnu dvoranu i brojne druge sadržaje.

Hotel će raditi cijele godine, zaposliti novih stotinjak radnika, a njegovim otvorenjem dovršit će uređenje ekskluzivne zone Monte Mulini u Rovinju, u kojoj se nalaze i drugi vrhunski Maistrini hoteli te potpuno preuređena šetnica Mulini Beach dostupna i gostima i građanima.

“Adris je do sada u turistički segment uložio više od 4 milijarde kuna. Do 2021. u turistički će dio uložiti dodatnih 2 milijarde kuna, od čega u Vrsaru 450 milijuna kuna”, otkrivaju iz Maistre.

Ulažu i Valamar, Plava laguna, Istraturist, Sunce…

Cijeli članak možete pročitati na: agrobiz.vecernji.hr

Foto: Shutterstock