Hrvatski startup CircuitMess s igraćom konzolom MAKERbuino predstavio se ovog tjedna svjetskim investitorima na sajmu potrošačke elektronike CES u Las Vegasu zainteresiravši i veliki Amazon te ekipu s platforme Indiegogo, izvijestili su u srijedu iz HT-a koji je pokrovitelj nastupa tog startupa na CES-u.

Startup CircuitMess pobijedio je na lanjskom startup natjecanju Idea Knockout, koji organizira magazin Bug u suradnji s HT-om, te je uz ostalo nagrađen odlaskom na najveći sajam potrošačke elektronike u svijetu CES, koji se ove godine u Las Vegasu po 50. puta održava od 9. do 12. siječnja.

Predstavljanje na takvom velikom sajmu vrijedna je prilika za promociju hrvatskih inovativnih proizvoda, tim više što je CircuitMess jedan od šestotinjak startupova iz cijelog svijeta koji je izlagao u Eureka Parku, za koji se prijavilo više od šest tisuća novih kompanija, no mjesta je bilo samo za najinovativnije.

Uz CircuitMesS u Eureka Parku predstavio se i startup me:mum iz Splita, koji je osvojio drugo mjesto na Idea Knockoutu, a njegov istoimeni ‘gadget’, koji u kombinaciji s mobilnom aplikacijom precizno određuje najplodniji dan u mjesečnom ciklusu žene, značajno povećavajući šansu za začećem, također je privukao pažnju inovatora i investitora na CES-u.

Cijeli članak možete pročitati na: direktno.hr

Foto: Shutterstock