Zdravstveni turizam na hrvatskim otocima se razvija više spontano nego sustavno, pa bi trebalo taj razvoj jače održivo usmjeravati jer je to velika prilika za lokalno poduzetništvo i prihode, ocjena je konzultantice Leile Krešić-Jurić povodom konferencije o zdravstvenom turizmu na Korčuli.

Konferencija o zdravstvenom turizmu na otocima, koja se održava u Veloj Luci 17. i 18. svibnja, prva je takve vrste u Hrvatskoj, koju organizira eurozastupnica Ruža Tomašić u suradnji s općinom Vela Luka i LAG-om 5, a iza svega stoji i podrška EU Parlamenta.

Krešić-Jurić, koja je i moderatorica konferencije, ističe da je taj skup u Veloj Luci okupio brojne relevantne domaće i strane sudionike iz područja turizma i zdravstva, ali i druge, poput predstavnika javnih institucija iz Hrvatske i Europe, kao i međunarodne stručnjake i specijalizirane touroperatore za zdravstveni turizam.

Upravo je dolazak specijaliziranih TO-a poput FitReisen iz Njemačke te Fortune iz Nizozemske, kao i predstavnika globalnog zdravstvenog osiguranja Cigna i drugih, Krešić-Jurić izdvojila jako važnim, jer to gotovo jamči da će rezultati te konferencije biti i konkretni poslovni dogovori.

Cijeli članak možete pročitati na: nacional.hr

Foto: Pixabay