– Kad je bio natječaj za stanove POS-a, rodilo mi se prvo dijete. Sjećam se da sam trčao nadopuniti dokumentaciju. Danas imam troje djece, a i dalje živim s obitelji kod punca u 27 kvadrata. Bolje i to nego u podstanarima… – kaže na početku razgovora Željko iz Biograda.

mladi su se Biograđani trebali u nove stanove useliti 31. svibnja ove godine, a prema sadašnjem stanju stvari, nitko ne vjeruje da će stanovi ikada biti završeni.

Ali ni tu nije kraj ove nevjerojatne priče. APN na sve moguće načine pokušava skinuti odgovornost sa sebe za neizgrađene stanove, pa postoji realna mogućnost da 30 mladih biogradskih obitelji ostane i bez stanova i bez novca!

– Rekao nam je da se ne brinemo i da se radovi mogu završiti za osam mjeseci. A onda nam je ponudio dvije „izlazne” strategije. Prva, da Grad Biograd izdvoji još 10 milijuna kuna, koliko iznosi razlika u ponudi na natječaju, za završetak izgradnje. A druga opcija je bila da mi, kupci stanova, pronađemo izvođača radova! Tada sam shvatila da nismo u pat, nego u mat-poziciji – kaže naša sugovornica.

Od kupaca se traži da se u roku od osam dana očituju hoće li ostati ili ne u projektu POS-a. Tko odustane, dobit će povrat novca, ali kamate banci su upitne. Oni pak koji ostanu u projektu, nemaju rok za dovršetak stana, a povratu novca mogu se nadati tek kada ti neizgrađeni stanovi jednog dana budu prodani. Umanjeno, dakako, za pet posto njihove vrijednosti!

Je li dakle pretjerano reći da je 30 biogradskih obitelji i prevareno? Nije. 

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay