U trećem fiskalnom tromjesečju ove godine Apple je ostvario rekordan prihod od 82,9 milijardi američkih dolara. Naime, u razdoblju od 27. ožujka do 25. lipnja prihodi kompanije porasli su unatoč ruskoj invaziji na Ukrajinu, ograničenjima opskrbnog lanca u Kini i problemima s deviznim tečajem. Što je potvrda snage američkog giganta.

Izvršni direktor (CEO) Applea Tim Cook rekao je da su prihodi premašili njihova očekivanja, što je uvijek razlog za zadovoljstvo i nije ga krio. Riječ je o dva posto na godišnjoj razini, no ono što malo brine jest neto prihod koji je pao za 10,6 posto, na 19,4 milijardi dolara.

Ipak, Cook je pohvalio uspjeh ostvaren sjajnom prodajom iPhonea 13 modela jer se radi o rastu od tri posto, što je rezultiralo s rekordnih 40,7 milijardi dolara prihoda.

Financijski direktor (CF) Luca Maestri ističe da je Apple također postavio rekord u broju korisnika koji su u kvartalu prešli na neki od iPhone uređaja. To je dovelo do situacije u kojoj su pametni telefoni činili 49 posto ukupne prodaje na razini kompanije.

Cijeli članak možete pročitati na: ictbusiness.info