Agresivni pritisci na zaposlenike: Morgan Stanley zabranio je zaposlenicima i klijentima koji nisu cijepljeni ulazak u njihova sjedišta

Iako je očigledno da pandemija jenjava, različiti oblici vrlo agresivnih pritisaka na građane i dalje se primjenjuju u razvijenim zemljama, ali ne samo od strane država ili lokalnih vlasti. Kompanije su uzele za pravo određivati što smiju činiti njihovi zaposlenici, uključivši čak i njihovo slobodno vrijeme.

Tako je, primjerice, jedna od najvećih svjetskih financijskih kuća, Morgan Stanley, zabranila zaposlenicima i klijentima koji nisu cijepljeni ulazak u njihova sjedišta u New Yorku i Westchesteru. To je svojevrsna bankarska epidemiološka diktatura. Nejasno je, primjerice, zašto u zgrade ne bi pustili one koji su preboljeli covid i stekli prirodni imunitet. Uostalom, ako države i lokalne vlasti nisu propisale da je cijepljenje obavezno, nejasno je zašto poslodavci misle da oni to mogu, iako je još uvijek nepoznato mogu li nova cjepiva imati neželjene dugoročne posljedice. Morgan Stanley iskače po radikalnosti u financijskom miljeu Sjedinjenih Država.

Goldman Sachs, za razliku, također traži od zaposlenika informaciju jesu li se cijepili, te onima koji nisu nalaže obavezno nošenje maske i socijalno distanciranje. Opet je nejasno zašto se negira znanstveno potvrđeni prirodni imunitet, i ignoriraju oni postotci cijepljenih koji se također mogu zaraziti. Niti jedno cjepivo nije 100 posto učinkovito.

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Foto: Pixabay