Evo što je novo i koliko ćete moći zaraditi…

Tek što su izdane narodne obveznice, novi obveznički fond Raiffeisen Invest građanima nudi sličan proizvod: upis dvogodišnjih obveznica s minimalnim ciljanim prinosom “iznad” 4 posto. Oni koji su uložili u državne obveznice i držat će ih do dospijeća, usporedbe radi, ostvarit će prinos od 7,3 posto, piše Jutarnji list.

Na pitanje zašto su se sad odlučili za ovu ponudu, u banci odgovaraju da je Raiffeisen Invest “pionir na hrvatskom tržištu što se fondova s dospijećem tiče”. Prvi je osnovan 2014., a potom su osnovana još četiri. Ti “fondovi s dospijećem”, pojašnjavaju, atraktivni su upravo zato što je prilikom ulaganja poznat minimalni očekivani prinos, što je iznimka u odnosu na druge financijske proizvode. Novi fond je “investiran u državne obveznice s dospijećem od dvije godine”, a upis traje od 15. ožujka do 13. travnja.

IZLAZNA NAKNADA

Djelatnici Erste banke također su ovih dana brojne klijente informirali o investicijskim proizvodima i uslugama svoje grupacije: na tržištu je novi fond Erste Horizont 2026., obveznički investicijski fond osnovan na razdoblje od tri godine.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay