Google je u početku za nju bio vizija neke vrste raja, a danas? Evo što bivša Googleova zaposlenica kaže o toj kompaniji, a ima i savjet za druge tehnološke radnike.

Bivša zaposlenica i samoproglašena “navijačica” Googlea, Claire Stapleton, rekla je za The New York Times (NYT) da joj se pogled na tu kompaniju pogoršao tijekom 12 godina rada. Njezin pogled na Google se pretvorio od, kako je rekla, neke vrste raja, do potpunog razočaranja u navedenom periodu. Stapleton se u Googleu zaposlila 2007. godine.

Osjećaj besmislenosti

Ipak, tijekom godina se razočarala u tehnološkog diva, jer je vidjela kako Google svoje izvođače tretira kao neku vrstu građana drugog reda. Ta bivša voditeljica marketinga u Googleu rekla je za NYT da je počela osjećati besmislenost kada je u pitanju njezin posao i da je počela vidjeti Googleove prepoznatljive uredske pogodnosti kao manipulaciju kulturom.

Googleova kultura “prilično sumorna”

Godine 2018. Stapleton je organizirala prosvjed, napustivši kompaniju zajedno s oko 20.000 Googleovih radnika, kao odgovor na to kako Google postupa s optužbama za seksualno uznemiravanje. U to je vrijeme vjerovala da bi prosvjed bio pozitivan pomak za tvrtku, no ubrzo nakon toga došlo je do restrukturiranja njezine uloge u kompaniji, što je u konačnici dovelo do njezinog odlaska.

Gotovo četiri godine kasnije, Stapleton kaže da vidi Googleovu kulturu kao “prilično sumornu”, pogotovo otkako je tvrtka u veljači otpustila oko 12.000 zaposlenika.

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr

Foto: Pixabay