Većina mjera koje će se naći pred vladom ide i za pomoć turizmu, a ima i onih samo za taj sektor, poput odgode plaćanja boravišne pristojbe, turističke članarine i koncesije na turističko zemljište te produljenja mjere ‘stalni sezonac’ za još tri mjeseca, izjavio je ministar turizma Gari Cappelli.

Cappelli je uoči sjednice užeg Vladina kabineta izjavio da su neke od mjera koje će biti na toj sjednici horizontalne, za sve sektore, a ne samo za turizam, te da će njih predstaviti ministar financija Zdravko Marić.

“Većina tih mjera ide i za turizam, poput doprinosa, plaća, poreza, dobiti, itd., a dio koji se odnosi samo na turizam obuhvaća mjere vezane za boravišnu pristojbu, turističku članarinu, koncesiju na turističko zemljište, dakle u kampovima”, kazao je ministar.

Pitali su ministra i koliko je hotela sada u Hrvatskoj zatvoreno, na što je rekao “praktički svi, tek poneki mali još ponegdje radi, ali veliki se zatvaraju”.

“Danas ćemo odlučiti i da nacionalni stožer može biti taj koji će odlučivati i za hotele, a ne da jedan ne radi, a par kilometara dalje u nekom drugom mjestu ili selu radi. To treba sada odlučivati stručni stožer, situacija je ozbiljna i važno je da se ljudi drže onoga što oni kažu, a ne da primjerice ne idu na posao nego sjede po kafićima.

Budimo mjesec dana disciplinirani i ne kršimo ono što nam kažu”, rekao je ministar turizma.

Cijeli članak možete pročitati na: index.hr

Foto: Pixabay