Ovogodišnje stipendistice Nacionalnog programa stipendiranja L’Oreal-UNESCO„ Za žene u znanosti“ su Natalia Ivanjko (Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu), Katarina Mužina (Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu), Ana Novačić (Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu) i Marsela Polić (Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu).

Znanstvenice su za svoju znanstvenu izvrsnost nagrađene pojedinačnom stipendijom u iznosu od 5.000 eura u kunskoj protuvrijednosti, a odabralo ih je Izborno povjerenstvo predvođeno akademikom Zvonkom Kusićem i cijenjenim članovima hrvatske akademske zajednice

Nacionalni program stipendiranja „Za žene u znanosti“ provodi se već 16. godinu zaredom u organizaciji L’Oréala Adria i Hrvatskog povjerenstva za UNESCO pri Ministarstvu kulture i medija, a dosad su nagrađene ukupno 62 hrvatske znanstvenice u završnoj fazi izrade doktorske disertacije. Program predstavlja veliki doprinos hrvatskoj akademskoj zajednici te pridonosi poboljšanju položaju žena u znanstvenim zanimanja.

Cijeli članak možete pročitati na: poslovni.hr

Foto: PD