Poduzetnike ne umiruje oprezni optimizam institucija poput HGK-a i HNB-a koje predviđaju smirivanje rasta cijena do kraja sljedeće godine. Premda bi voljeli da se cijene i dobavni lanci stabiliziraju, trenutačni signali nimalo ne obećavaju

Kada pitate analitičare i poduzetnike ima li kakvih pozitivnih promjena u dostupnosti i stabilizaciji cijena određenih kategorija proizvoda i sirovina u njihovim dobavnim lancima, lakše im je izdvojiti kategorije u kojima nemaju problema nego one problematične. Ne samo da se kaos u nabavi i pricingu nastavlja žestokim tempom, već su vrlo rijetke optimistične prognoze i za iduću godinu.

U korporativnom je sektoru u tijeku finaliziranje poslovnih planova za iduću godinu i menadžmenti muku muče s procjenama troškova. Svi su pomalo svjesni da se cijene neće vraćati na pretpandemijske razine, da će se poskupljenja nastaviti, ali nitko ne zna za koliko. Tako da je zajednički nazivnik i dalje neizvjesnost te pisanje raznih ‘od – do’ scenarija. Potražnja će, kako stvari stoje, i dalje rasti, a ponuda će kaskati.

Cijeli članak možete pročitati na: lider.media