Samsung Electronics izvijestio je da će njegova operativna dobit u trećem tromjesečju biti gotovo trostruko veća nego u istom lanjskom razdoblju i dosegnuti rekordne razine, što se zahvaljuje snažnom rastu potražnje za memorijskim čipovima.
Južnokorejski tehnološki div objavio je u ponedjeljak procjenu da je u proteklom kvartalu ostvario operativnu dobit od 14.500 milijardi korejskih wona ili oko 12,9 milijardi dolara, što je njegova najveća tromjesečna dobit u povijesti i gotovo trostruko veća nego u istom lanjskom razdoblju.
Prihodi kompanije porasli su, pak, za gotovo 30 posto, na 62.000 milijardi wona, pri čemu je snažno porasla prodaja poluvodiča ili memorijskih čipova koji se koriste u pametnim telefonima i kompjutorima.
Operativna dobit tog dijela kompanije dosegnula je rekordnih 10.000 milijardi wona, dok je lani u istom razdoblju iznosila 3.400 milijardi wona.
Uz to, u proteklom je tromjesečju porasla i prodaja Samsungovih pametnih telefona, pa je dobit tog dijela Samsunga dosegnula 3.300 milijardi wona, za razliku od 100 milijardi u istom razdoblju prošle godine.
Analitičari kažu da odlični poslovni rezultati pokazuju da se Samsung oporavio od lanjskog skandala u vezi njegovog pametnog telefona Galaxy Note 7, kojega je tvrtka povukla s tržišta zbog zapaljenja baterija.
Propast Note 7 narušila je ugled Samsunga, pa su konkurenti, kao što su Apple, kineski Huawei, Xiaomi i Oppo povećali svoje udjele na tržištu pametnih telefona nakon opoziva Note 7.

Cijeli članak možete pročitati na: seebiz.eu