Kada nas je nedavno naš vrhunski avijacijski znalac informirao o tome kako u očekivanju povratka većeg broja komercijalnih avionskih linija prema Jadranu, tu zračnu prazninu sasvim dobro popunjavaju privatni i poslovni mali avioni čiji broj slijetanja i polijetanja s turistima se iskazuje u stotinama dnevno u svim zračnim lukama na Jadranu, bila je to neobičnost u ovogodišnjim turističkim kretanjima.

Jer, u našim glavama poslovni ili mali avioni koji se iznajmljuju za prijevoz pripadaju isključivo svijetu jet-seta, milijunaša, bogatih sportaša i biznismena pa je bilo u najmanju ruku čudno da toliko svjetskih „faca“ i bogataša baš sada dolazi u Hrvatsku. A kad ono, poslovni avioni koji zuje “sve u šesnaest” europskim, ali i hrvatskim nebom, u svoje kabine ove godine primaju i sasvim obične dobrostojeće turiste, obitelji i prijatelje koji žele izbjeći opasnost bliskog kontakta s koronavirusom u velikom avionu i zato unajmljuju – mali.

Štoviše, koronavirus koji je zadao nevolje gotovo svima koji se bave bilo čime vezanim uz turističke usluge, poslovnoj avijaciji donio je nove klijente. Potražnja je na vrlo visokim razinama, a sve češće se događa da se svjedoči i nekim rekordnim brojkama. Tako ovih dana u odjel prodaje aviotaksi tvrtki stiže i do 300 upita po avionu dnevno!

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay