Hrvatska udruga proizvođača svinja i udruga Baby Beef, koja okuplja uzgajivače goveda, upozorile su javnost na probleme s kojima se susreću u svakodnevnom poslovanju i poremećaje nastale izbijanjem pandemije koronavirusa. Cijene stočne hrane su se udvostručile i uvozi se meso kojem oni cjenovno ne mogu konkurirati, pa im je nužna hitna pomoć države

Ista ta hitna pomoć tražila se još u proljeće, no do dana današnjeg nije došla, zbog čega će vrata zatvoriti i nekoliko velikih farmi, a mnogi mali uzgajivači će nestati.

Tvrdi nam to Krešimir Kuterovac, šef Hrvatske udruge proizvođača svinja, ali i njegov kolega iz udruge Baby Beef Zvonimir Širjan.

‘Kad isplaćujete novac svima, a ne onima kojima ga trebaju, što to nama koristi? Svaka čast na isplati pomoći i na milijardama kuna, ali nama se ne može isplatiti tri milijuna kuna hitne pomoći, najavljene još u proljeće. To je problem naše administracije i bojimo se da administracija neće moći odraditi idući val potpora stočarstvu od 175 milijuna kuna‘, kaže nam Kuterovac.

Cijeli članak možete pročitati na: tportal.hr