Švedska tvrtka Klarna u posljednjih je nekoliko godina promijenila koncept plaćanja putem online kupovine. Milenijalci i Generacija Z odjeću i ostale stvari sve više plaćaju na odgođeni način.

Ako ste pripadnik starije populacije, vjerojatno nikad niste čuli za Klarnu. To je novi oblik digitalnog plaćanja namijenjen ljudima koji ‘žele kupiti neki novi predmet, ali ne mogu čekati da im sjedne plaća’, kako kaže JD Sports.

Klarna je fintech tvrtka koja ima za cilj promijeniti način na koji potrošači plaćaju proizvode putem interneta. Nudi uslugu ‘kupi sada, plati kasnije‘ koja omogućuje online kupcima kupnju od velikih trgovaca bez trenutnog plaćanja. Potrošači mogu platiti kupnju u četiri rate s kamatama koje se naplaćuju svaka dva tjedna ili platiti cijeli iznos u roku od 30 dana. Također mogu financirati kupnju tijekom 6 do 36 mjeseci.

Klarna je osnovana u Stockholmu 2005. godine. Nudi rješenja za plaćanje za 205.000 tvrtki u 17 zemalja. Tvrtka kaže da njezinih 90 milijuna kupaca napravi dva milijuna transakcija dnevno. Tvrtka posluje kao banka i jedna je od najvećih u Europi. Ulagači su Sequoia Capital i Visa.

Cijeli članak možete pročitati na: lider.media

Foto: Pixabay