Neki od proizvođača su izrazili zabrinutost zbog gubitka radnih mjesta koji dolazi zajedno s prijelazom na električna vozila.

Plan Europske unije je da do 2035. godine zabrani prodaju novih automobila s motorom s unutarnjim izgaranjem. Francuska i njemačka vlast pokušat će odgoditi zakon, zastupajući duži period postupnog ukidanja, prenosi Jutarnji.hr

Naime, neimenovani francuski dužnosnik iz ureda predsjednika Emmanuela Macrona izjavio je za medije da francuska vlada podupire ciljeve smanjivanja emisija za 55 posto s razine 2021. do 2030. godine, te da ima za cilja da priključni hibridi ostanu na tržištu. Riječ je o blažem pristupu od onog kojeg je EU usvojila, odnosno od smanjivanja emisija za minimalno 65 posto do 2030., i konačno dosezanje nulte emisije do 2035. godine.

Njemački ministar prometa Andreas Scheuer također se izjasnio u razgovoru s njemačkom medijskom agencijom DPA. ‘Vjerujem da su svi proizvođači automobila i kamiona svjesni da dolaze strože specifikacije. Ali one moraju biti tehnički izvedive. Treba biti više prostora za priključne hibride i veći fokus na vodik za kamione’.

Cijeli članak možete pročitati na: automobili.hr

Foto: Pixabay