Koliko god se u općeprihvaćenoj generalizaciji činili razmaženi i nerealni, pripadnici generacije rođene od sredine 90-ih godina 20. stoljeća do ranih 10-ih godina 21. stoljeća imaju neke argumente koje nije lako odbaciti. Načelno, dojam je da je riječ o generaciji koja zahvaljujući povoljnim uvjetima razgrađuje vjekovni odnos poslodavac – radnik, a time i jedan od temelja kapitalističkog sustava. Dio je problema i to što sustav više ne može jamčiti svoj dio pogodbe – sigurnost radnog mjesta i dovoljna primanja

U nama ne tako dalekoj Njemačkoj nedavno je odjeknula vijest da jedna agencija više neće zapošljavati pripadnike generacije Z, iziritirana ‘zahtjevnim‘ mladim ljudima koji mnogo više cijene slobodno vrijeme od posla. Na razgovore za posao ti mladi, prema nekim definicijama rođeni od sredine 1990-ih godina do ranih 2010-ih, dolaze s vlastitim popisom želja, a neki idu toliko daleko da od poslodavaca zahtijevaju da određene dane budu slobodni zbog – satova joge. Fleksibilnost u radu postala im je standard ispod kojega ne žele raditi.

U Hrvatskoj, primjerice, podaci istraživanja portala MojPosao pokazuju da radnici do 25 godina među najvažnijim faktorima prilikom odabira novog posla osim visine plaće navode međuljudske odnose i mogućnost napredovanja i učenja, a naglašavaju etičnost u poslovanju, jer žele raditi u inkluzivnom, raznolikom i ravnopravnom poslovnom okružju. Također, jako im je važno pronaći svrhu u onome što rade, stoga vode računa da se zaposle u tvrtki iza čijih vrijednosti mogu stati, dodaju s portala MojPosao. U usporedbi sa starijim generacijama koje na istom poslu tradicionalno ostaju dulje od pet godina, u Hrvatskoj generacija Z najkraće ostaje kod istog poslodavca – u prosjeku nakon dvije godine i tri mjeseca traži novi posao.

Odbacivanje starog sustava

Sve su to poslodavcima već poznati trendovi prilikom zapošljavanja mladih, ali spomenuta njemačka agencija među prvima je koje se tim trendovima pokušavaju oduprijeti zaobilazeći cijelu jednu generaciju, o kojoj ovisi budućnost države.

Cijeli članak možete pročitati na: idermedia.hr

Foto: Pixabay