radonačelnici Paga i Novalje oglasili su se danas priopćenjima u kojima obojica ističu kako su turisti koji dolaze ljetovati na njihovo područje sigurni i ne moraju strahovati od koronavirusa. Reagirali su nakon što su epidemiolozi iz drugih zemalja prijavili turiste zaražene u Hrvatskoj, i to posebice u klubovima.

Primjerice, Slovenci su i danas podsjetili kako dio svojih zaraženih vežu uz Zrće, a otok Pag danas su na konferenciji za medije spominjali i zagrebački epidemiolozi ističući kako među zaraženima ima i onih koji su ljetovali na Pagu. Zbog svega toga danas su se oglasili gradonačelnik Paga Ante Fabijanić, te gradonačelnik Novalje Ante Dabo.

PAG I NOVALJA NISU ISTO

Fabijanić je zamjerio medijima što grad Pag svrstavaju uz bok Novalji i Kolanu na kojima se održavaju partiji. Najviše ga je razljutilo što se u medijskim objavama nalaze fotografije grada Paga koji sa Zrćem nema nikakve veze, a što, kako kaže, samom Pagu nanosi veliku štetu.

“Zašto se objavljuju upravo fotografije grada Paga koji nije poznat kao party destinacija i nema klubova i razuzdanih zabava već razvija miran, obiteljski turizam, nije jasno tim više što na području grada Paga nema evidentiranih niti oboljelih osoba od koronavirusa što se može provjeriti u službenim izvješćima”, stoji tako u Fabijanićevom priopćenju koje je prenio N1.

I NOVALJA SE OKRENULA OBITELJSKOM TURIZMU

I on uvjerava kako se Novalja ove godine okrenula obiteljskom turizmu. “Grad je miran upravo iz razloga što su naši gosti uglavnom obiteljski i čine otprilike oko 90 posto ukupnog turističkog prometa ove godine”, tvrdi Dabo.

Cijeli članak možete pročitati na: telegram.hr

Foto: Pixabay