Hrvatska agencija za nadzor financijskih tržišta (Hanfa) potvrdila je u četvrtak da je zaprimila predstavku Udruge manjinskih dioničara Agrokora vezano uz mišljenje o tome je li nastala obaveza preuzimanja od strane Knighthead fonda.

»Hanfa u vođenju postupaka i svom svakodnevnom radu djeluje profesionalno i neovisno pa će tako biti i u ovom slučaju. U slučaju eventualnog donošenja rješenja i poduzimanja mjera Hanfa izvještava javnost uzimajući u obzir odredbe članka 8. stavka 3. i 4. Zakona o Hrvatskoj agenciji za nadzor financijskih usluga«, navodi se u odgovoru Hanfe na upit Hine.
Udruga manjinskih dioničara Agrokora sinoć je reagirala na strukture nagodbe te ustvrdila da izvanredni povjerenik Ante Ramljak manipulira cijenama dionica, zatražila zaštitu Hanfe i najavila da će svim raspoloživim sredstvima štititi imovinu hrvatskih ulagatelja.

Manjinski dioničari ocjenjuju da bez usvojene nagodbe od strane vjerovnika, odobrene od strane suda, u tijeku postupka osporavanja jamstava, izvanredni povjerenik ističe jednu skupinu, manjinske dioničare, koji gube sve.

Drže da je »model zasnovan na ništavnim jamstvima podloga za otimanje preko četiri milijarde kuna 15.000 građana od strane Knightheada«.

Cijeli članak možete pročitati na: novilist.hr