Hrvatska gospodarska komora (HGK) u četvrtak je predstavila svoju novu informacijsko-komunikacijsku platformu za e-usluge Digitalna komora te njezin prvi projekt – web portal Gospodarska mreža.

Predsjednik HGK Luka Burilović na konferenciji za novinare istaknuo je da je Digitalna komora jedan od strateških projekata Komore. Ukupna vrijednost projekta je nešto više od 28 milijuna kuna, a financiran je sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Projekt će trajati do početka 2020., do kada će u operativnoj funkciji biti predviđene usluge i Komora biti digitalno transformirana.

“Digitalna komora je strateški projekt HGK i vjerujem da ćemo 1. siječnja 2020. biti prva institucija u državi koja će u potpunosti digitalizirati svoje usluge “, kazao je Burilović.

Hrvatski gospodarstvenici, kako je kazao, u svom se poslovanju susreću s nizom prepreka i izazova, i ono što očekuju su reforme i pojednostavljenje procedura. “Ne žele gubiti svoje dragocjeno vrijeme na šalterima. Žele doći do informacija u svakom trenutku, iz svoga ureda i u svega par klikova, a upravo je to cilj platforme Digitalna komora”, rekao je Burilović.

Tako će se kroz sedam e-usluga – e-članice, e-financiranje, e-javne ovlasti, e-gospodarske, e-učenje, e-zakonodavstvo i e-sajmovi i promocija – pojednostaviti postojeće i kreirati nove usluge HGK.

Cijeli članak možete pročitati na: direktno.hr

Foto: HINA