Na sastanku s ministrom gospodarstva, poduzetništva i obrta Darkom Horvatom u petak u Dubrovniku, ruski ministar poljoprivrede Dimitrij Patrušev istaknuo je da postoji interes za daljnje proširenje suradnje ruskih poduzeća s hrvatskima te pozvao ministra Horvata da prisustvuje Agro-industrijskom sajmu koji će se održati od 9. do 12. listopada u Moskvi

Kako je priopćeno iz Ministarstva gospodarstva, u posljednje tri godine trgovinsko-gospodarska suradnja između Hrvatske i Ruske Federacije u stalnom je porastu, što pokazuje i statistika robne razmjene, kao i broj dolazaka i noćenja ruskih turista. Poseban doprinos intenziviranju bilateralnih odnosa daje održavanje Međuvladine hrvatsko-ruske komisije za gospodarsku i znanstveno-tehničku suradnju, kojom predsjedaju Darko Horvat i Patrušev, navodi se dalje.

Ukupne investicije ruskih ulagača u Hrvatskoj do sada iznose preko 410 milijuna eura, a valja istaknuti kako je u prva četiri mjeseca 2019. godine, u odnosu na isto razdoblje prošle godine, hrvatski izvoz u Rusiju porastao za 21,6 posto.

Cijeli članak možete pročitati na: tportal.hr

Foto: Pixabay