SEZONA prijetnji prosvjedima još nije gotova. Nakon sudaca, liječnika i medicinskog tehničkog osoblja, umirovljenici najavljuju izlazak na ulice ako se ne poboljšaju njihova materijalna i druga prava.

Traže ukidanje doživotne penalizacije prijevremene mirovine te povećanje udjela mirovine u hrvatskom BDP-u na prosjek EU, božićnice i uskrsnice svim umirovljenicima, 13. mirovinu, bolju medicinsku skrb, više domova za umirovljenike te veću zastupljenost u informativnim programima HRT-a.

“Umirovljenici su previše dali društvu da bi se nekome stalno moljakali, da bi bili stalno zapostavljani u poboljšanju svog materijalnog statusa i drugih prava”, poručila je platforma koja okuplja Stranku umirovljenika, Blok umirovljenici zajedno i Demokratsku stranku umirovljenika.

Njihovi argumenti se svode na to da su mirovine u Hrvatskoj premale, umirovljenici teško žive, a država ih godinama zapostavlja po pitanju širenja materijalnih i ostalih prava, za razliku od nekih drugih skupina koje ovise o državnom proračunu. Jesu li u pravu?

Cijeli članak možete pročitati na: index.hr

Foto: Pixabay