ZAGREB, 8. svibnja 2017. (Hina) – Hrvatski telekom (HT) do 2020. godine će s 210 milijuna kuna, 500 svojih i stručnjaka partnera te novih IT-jevaca koje planira uposliti, provesti projekt sveobuhvatne poslovne IT transformacije kompanije, uz koji će razinu svoje digitalizacije povećati dva puta te znatno unaprijediti sve procese, korisničku podršku i iskustvo.

Projekt je u HT-u već počeo, a predstavljajući ga u ponedjeljak u sjedištu HT-a pred brojnim zaposlenicima, poslovnim partnerima i novinarima, predsjednik Uprave HT-a Davor Tomašković naglasio je da je to najzahtjevniji i najvažniji projekt za HT kojim će poslovne procese i korisničko iskustvo podići na višu razinu.

“To je najveći investicijski projekt na ICT tržištu u Hrvatskoj i regiji kojeg provodimo sa svim našim strateškim partnerima i dio naše strategije da do 2020. budemo lider na regionalnom telekom i tržištu digitalnih usluga. Realizacija tog projekta  omogućit će i brže reagiranje na traženje i želje korisnika, a očekujemo i utjecaj na poboljšanje poslovnih i financijskih pokazatelja”, rekao je Tomašković.

Projekt će značiti optimizaciju internih procesa, pojednostavljenje i povećanje modularnosti portfelja proizvoda te primjenu novih najnaprednijih IT sustava, objasnio je član Uprave HT-a i glavni direktor za tehniku i IT Boris Drilo.

Podsjetio je da HT zadnje dvije godine već uvelike radi na svojoj digitalnoj transformaciji, od prelaska na IP protokol do povećanja brzina pristupa internetu i velikih ulaganja u mreže i usluge. Sada je vrijeme za transformaciju IT svih sustava zbog čega će HT, kako je najavio, trebati i nove IT stručnjake.

“Projekt podrazumijeva promjenu i objedinjavanje svih ključnih IT sustava u kompaniji, kojih je oko 70, čime ćemo prijeći na potpuno konvergentnu IT infrastrukturu i još bolje moći u poslovnim procesima kombinirati ponudu svih usluga, fiksne i mobilne mreže, interneta, televizije, clouda i brojnih drugih naprednih usluga”, kazao je Drilo.

Ističe da je to i veliki iskorak u digitalizaciji kompanije i automatizacije svih procesa unutar HT-a koji će smanjiti i broj grešaka, pritužbi korisnika i vrijeme otklanjana kvarova, a time i povećati zadovoljstvo korisnika.

I član Uprave HT-a i glavni direktor za korisničko iskustvo Boris Batelić naglašava kako će se time unaprijediti korisničko iskustvo i kroz bolje odnose korisnika i kompanije.

U tom će projektu HT koristiti najbolja dostupna IT rješenja na tržištu, uključujući i ona svojih brojnih IT partnera, Combisa, Neosa, Croza, Multicoma, Zire, Atosa, Netcrackera, Comarch Technolgiesa i IBM-a, čija je potpredsjednica zadužena za globalnu poslovne usluge Dragica Boca naglasila želju da IBM postane ključni partner HT-a i u drugim koracima digitalizacije i nakon ovog projekta.

“Digitalna transformacija je puno više od implementacije i za ovaj smo projekt HT-a sastavili hrvatski tim koji će primijeniti sva naša najbolja rješenja iz prakse u Europi i svijetu”, poručila je Boca.

(Hina)