DAVOR HUIĆ, čelnik udruge poreznih obveznika Lipa, objavio je na Facebooku status u kojem je objasnio trenutnu političko-ekonomsku situaciju. Tvrdi kako se Hrvatska nalazi pred recesijom ili u najmanju ruku pred nekim ozbiljnim usporavanjem ekonomske aktivnosti, a moguće i gore. 

“Nakon posljednje krize koja je izbila prije 10 godina, tri su naše vlade zaredom na sličan izazov reagirale pogrešno – nisu dirale javnu potrošnju, nego su dizale poreze (harač i dizanje PDV-a), te se brutalno zaduživale kako bi se servisirali javni rashodi na razini na koji su zatečeni. (“Moramo braniti naš način život” rekao je jedan političar tada.) To nas je koštalo 6-godišnje recesije, gubitka 150 tisuća radnih mjesta, strašnog demografskog gubitka i trajnog zaostajanja za susjednim zemljama”, piše dalje Huić i ističe da se sličan status ne smije ponoviti.

“Ne smijemo dozvoliti da vlada pod svaku cijenu štiti svako radno mjesto, svaki program, svaku plaću u javnom sektoru, a da privatni sektor pusti niz vodu pa neka bude što bude.”

Cijeli članak možete pročitati na: index.hr

Foto: Pixabay