U pandemiji su postali još veći hit, noć s 50 eura skočila na 300, već pljušte rezervacije za 2022.

Na početku listopada već imam 106 dana rezerviranu našu kuću za odmor za iduću godinu i to je dobar pokazatelj da se vraćamo u normalne turističke tokove u kojima se smještaj bookirao i po godinu dana unaprijed za najatraktivnije termine sezone.

Prvi gosti su mi rezervirali već za sredinu svibnja pa se nadamo i predsezoni koje ove godine nije bilo. Ali, treba ostati sa nogama čvrsto na zemlji jer nakon pandemije više ništa nije isto, pa ni rezervacije nisu potpuna garancija da će gosti doći.

U ove dvije teške godine toliko smo “olabavili“ uvjete otkazivanja da nikad nismo sigurni što će se od toga realizirati. No, činjenica je da rezervacije gostiju stižu puno ranije za iduću godinu i zato što su mnogi gosti ove godine ostali bez smještaja jer su ga kasno počeli tražiti – priča nam iznajmljivač iz Prološca u Imotskoj krajini.

BOLJA ponuda

A sličnu priču nakon uspješno odrađene turističke sezone može se čuti od većine od 384 vlasnika luksuznih kuća za odmor sa bazenima u Imotskoj krajini koja će ove godine prvi put u povijesti zabilježiti čak 100 tisuća noćenja, četiri tisuće više nego do sada najbolje 2019. godine.

Tako je turistička sezona obilježena Covidom za Imotsku krajinu bila posebno berićetna, jer je njihovih 2,5 tisuće postelja u takvim objektima bilo dupkom puno.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay