‘Ovo je prvi ovakav program na našim prostorima’

Vodeća hrvatska tvrtka za dizajn i razvoj softvera Infinum najavila je prvo dosad proljetno izdanje Infinum Academy, programa besplatne edukacije namijenjenom studentima, ali i svima ostalima koji imaju osnovno predznanje u programiranju, a žele u portfolio dodati znanje nove tehnologije.

Na proljetnom izdanju Infinum nudi novi tečaj izrade višeplatformskih aplikacija u sve popularnijoj tehnologiji Flutter, načinu programiranja koji je prilagođen svim platformama i omogućava stvaranje aplikacija za sustave Android i iOS istovremeno.

“Radi se o sustavu koji najbrže dolazi do tržišta, a radi na principu ‘napiši jednom, plasiraj svugdje’. Dovoljno je napisati jedan kod koji onda možete koristiti na bilo kojoj platformi – iOSu, Linuxu, Androidu… Odlučili smo pokrenuti edukaciju kako bi se što više programera upoznalo s ovim principom rada, a posebno smo ponosni što je to prvi ovakav program na našim prostorima”, rekao je Josip Krnjić, glavni Flutter inženjer u Infinumu, koji s Vlahom Polutom vodi edukacije.

Uveden prijemni ispit

Prijave za besplatne edukacije otvorene su do 13. veljače na službenoj web stranici Infinum Academy. Program počinje 9. ožujka i traje do 6. travnja.

Cijeli članak možete pročitati na: poslovni.hr

Foto: Pixabay